Hout, PVC, alumunium of hout-alu

Bij de materiaalkeuze speelt vooral persoonlijke voorkeur een hoofdrol, gekoppeld aan de bouwstijl van de woning. Vandaag wordt echter eveneens aandacht gevraagd voor de energiewaarden en akoestische prestaties van de materialen.
BEN-bouwen (bijna energie-neutraal), BENoveren en PASSIEFbouw behoren tot de woordenschat van de huidige generatie.
Daarnaast hebben de verschillende materialen ieder hun voordelen. Als Belgisch fabrikant van zowel hout, hout-alu, pvc en alu kunnen wij u onbevooroordeeld helpen bij uw keuze.

 

HOUT :  trendy klassieker met onbeperkte mogelijkheden

Als het over duurzaam en milieubewust bouwen gaat, staat hout op nummer 1. De akoestische en energetische waarden zijn onovertroffen.
Houten ramen en deuren kennen een echte revival, zowel in nieuwbouw als in karaktervolle renovaties.
De architecturale mogelijkheden zijn onbeperkt door de verschillende profieldieptes (68 tot 140 mm!) en stijlen (van strak, over Brugse profielen tot antieke molurering)
Dankzij de geïntegreerde gekleurde verduurzaming, die in meerdere lagen in de fabriek wordt aangebracht, is het houten raam absoluut onderhoudsarm.
Kiest u binnen enkele jaren voor een ander kleurtje in uw leefruimte, dan schildert u uw ramen gewoon mee. En wilt u dat uw ramen ook aan de buitenzijde de mode volgen? Jawel !
Grotere afmetingen zijn mogelijk

 

‘HOUT-ALU’ : het beste van 2 werelden

Aan de binnenkant hebt u alle voordelen van het houten raam : de warme charme van hout en de mogelijkheid om zowel voor een strak als klassiek design te kiezen.
U kunt bij dit type raam, naast het ruime aanbod in tropisch hardhout, eveneens kiezen voor Europees naaldhout of eik, dat u naturel kunt laten. Hierdoor wordt, in tegenstelling van wat er meestal verwacht wordt, ook het prijskaartje zeer aantrekkelijk.
Aan de buitenkant biedt het hout-alu raam alle voordelen (en meer!) van het aluminium raam : bijzonder onderhoudsarm, strak design (ook afgerond mogelijk), verborgen afwatering.
Belangrijk : de afwatering gebeurt door de aluminium schaal, en komt niet in aanraking met het hout, en het poederlakken gebeurt pas NA het lassen en garandeert zo perfect waterdichte en volledig corrosiebestendige hoeken. Ook grote afmetingen zijn mogelijk.

 

ALUMINIUM : stijlvol met elegante Reynaers-profielen

Hoewel het materiaal aluminium op zich slecht isoleert, benaderen de jongste generatie profielen, dankzij thermische onderbrekingen, de isolatiewaarden van hout en PVC.
En voldoen aldus perfect aan de hoge eisen van hedendaags buitenschrijnwerk. Aluminium is duurzaam en kan eveneens goed gerecycleerd worden.  Het is daarbij absoluut onderhoudsarm.
Krasjes kunnen in veel gevallen perfect bijgewerkt worden.
Het is een materiaal dat het bijzonder goed doet in de strakke, moderne bouwstijl. Grotere afmetingen zijn mogelijk.

 

PVC :  goede isolatie, makkelijk in onderhoud.

Pvc ramen bieden een goede thermische isolatiewaarde indien een bouwdiepte van minimaal 75 mm, met toepassing van meerdere en grotere kamers , wordt gerespecteerd. Een pvc profiel heeft op zich weinig mechanische sterkte en dient correct met een ruim bemeten stalen versterking verstevigd te worden.
Door het verkleven van renolitfilm kunnen verschillende kleuren bekomen worden. Meestal is deze kleurkeuze eerder beperkt. Uniek bij ons : wij bieden meer dan 1600 kleurcombinaties.
Pvc ramen vergen weinig onderhoud en zijn relatief budgetvriendelijk. De architecturale mogelijkheden en de maximale afmetingen zijn echter eerder beperkt.