Kleuren en vergrijzen

HOUT

Hout ademt en leeft. In het algemeen wordt dan ook gezegd dat hout bijdraagt aan een behaaglijk woonklimaat.
Hout is een steeds aangroeiende grondstof en een ideaal materiaal voor buitenschrijnwerk. Hout heeft bijzondere eigenschappen als we kijken naar comfort, en draagt bovendien bij aan de uitwisseling van vocht. Hout is warmte- en geluidsisolerend.

Kiezen voor hout is kiezen voor een prachtig stuk natuur. De kleur en de natuurlijke uitstraling geven een ruimte een bepaalde charme. Laat het op u inwerken en geniet er van!
Hout van Wertim NV wordt zorgvuldig bewerkt via een hoogwaardige kwaliteitsoppervlaktebehandeling met de Induline-systemen van Remmers, wat de levensduur én de blijvende uitstraling garandeert.

Onze geïntegreerde afwerking
Een spuitinstallatie brengt een watergedragen dekkende verf of transparante lazuur tot in de kleinste hoekjes van het raam, zelfs achter het sluitwerk. Het resultaat is een afwerking die vaak pas na tien jaar of meer een eerste onderhoudsbeurt vraagt. Eén nieuwe laag volstaat dan voor vele jaren.

Dekkend of Lazuur ?
Transparante lazuur houdt de houtstructuur zichtbaar en is verkrijgbaar in verschillende tinten: Naturel, lichte eik, midden eik, teak, mahonie, noten en palissander. Weet echter dat hoe transparanter de lazuur, hoe minder pigmenten deze bevat. En het zijn net deze pigmenten die de uv-bescherming bieden en de stand tijd van de lazuur bepalen. Naturel heeft bijvoorbeeld slechts een standtijd van +/-2 jaar terwijl palissander(=bijna zwart) een standtijd heeft vergelijkbaar met de dekkende kleuren.

Dekkende verven hebben op heden standtijden van 10 jaar of meer, afhankelijk van blootstelling en oriëntatie

Vergrijzen ?
Momenteel bestaat er een trend om houten buitenschrijnwerk ‘onbehandeld’ te laten en te laten vergrijzen.
Dit gebeurt veelal uit esthetische overwegingen. Bovendien hopen sommigen hierdoor gevrijwaard te blijven van enig onderhoud van hun buitenschrijnwerk.
Niets is minder waar. Zelfs bij heel stabiel tropisch hardhout met duurzaamheidsklasse I en II (zoals padouk, afzelia en afrormosia) is het sterk af te raden het onbehandeld te laten. Deze houtsoorten zullen weliswaar zelfs na 50 jaar nog geen enkel teken van rotting vertonen, maar door weersinvloed (regen en sneeuw enerzijds en zon en wind anderzijds ) kunnen dimensionele vervormingen en barsten optreden. Het ontbreken van houtbescherming kan er eveneens toe leiden dat er ontsierende vlekken ontstaan door het uitlogen van de inhoudsstoffen. De vergrijzing zal sowieso niet egaal verlopen tussen minder en meer blootgestelde delen.
Daarbij is ook de waterdichtheid van houten ramen zonder oppervlakteafwerking niet meer gegarandeerd. Het is net de houtbescherming die ervoor zorgt dat de initiële prestaties van het schrijnwerk behouden blijven.

Lees onze rubriek hierover en de richtlijnen van het WTCB 

Saturator
Om aan de vraag van “vergrijzen” tegemoet te komen kunt u ervoor kiezen uw houten ramen  een ‘onzichtbare’ (bijna) kleurloze bescherming te geven (‘Saturator Grey’ of ‘Saturator Gold’). Dit drielaagsysteem legt een waterafstotende film op het hout zodat waterindringing tot een minimum beperkt wordt. Door voor “grey” te kiezen krijgen de ramen reeds van bij de levering een volledig vergrijsd effect, zodat de kleurverschillen later tussen meer en minder blootgestelde delen miniem zullen zijn.

Dit is een oplossing, maar vraagt een regelmatig en consequent volgehouden totaal-onderhoud, zeker om de 2 jaar. Dit systeem biedt weinig of geen UV-bescherming.

 

PVC

Renolit
Renolit is een geraffineerde afwerking met verlijmde filmfolie, die wij gebruiken om onze PVC profielen kleur te geven. De hoogwaardige folie werkt als een extra beschermlaag die de profielen tegen weersinvloeden behoedt, en bovendien is het een extreem onderhoudsvriendelijk materiaal, makkelijk te verzorgen. Renolit geeft een strakke, moderne look. Deze folie is te verkrijgen in exclusieve kleuren waaronder verschillende houtimitaties en houtnerfstructuur.

Bij ons kan u kiezen uit meer dan 1600 kleurencombinaties binnen/buiten.

Lakken?
Pvc kan ook gelakt worden. Zowel met synthetische als watergedragen verven. Verschillende fabrikanten experimenteren hiermee. Om enigszins een goede hechting te verkrijgen dienen echter steeds weekmakers (ontvetters) gebruikt te worden. Deze weekmakers tasten de initiële kwaliteit van de pvc profielen aan. Deze verven zijn, in tegenstelling tot verven op hout, bij beschadiging zeer moeilijk te herstellen. Om deze redenen bieden wij geen gelakte pvc aan.

 

ALUMINIUM

Laktechnieken ALU
Aluminium ramen worden in de fabriek van een beschermlaag voorzien. Hiermee voorkomt men dat er een oxidelaagje gaat ontstaan op het aluminium. Het oxidelaagje beschermt het aluminium weliswaar tegen verdere oxidatie maar is ongewenst omdat het een wat doffe uitstraling aan het aluminium geeft.

Om oxidatie te voorkomen, worden aluminium profielen vaak geanodiseerd. Hierbij blijft het materiaal zijn metaal-look behouden. Een andere manier van beschermen is poedercoaten waarbij een verflaag op het aluminium wordt ‘gebakken’.

Bij beide procedés worden toegepast op zowel aluminium ramen als hout-aluminium ramen.

Bij aluminium ramen gebeurt dit op de volle nog niet verzaagde lengtes profielen; bij hout-alu gebeurt dit op de reeds thermisch gelaste kaders zodat bijkomend ook de hoeken volledig oxidatievrij zijn.

Poedercoat
Afhankelijk van de gebruikte techniek kan men kiezen uit een haast onbeperkt aanbod aan kleuren. Ook kan de binnen- en buitenzijde van een verschillende afwerking worden voorzien.

Polyesterspoeders hebben de eigenschappen zeer UV-bestendig te zijn. Ze zijn verkrijgbaar in tal van kleuren waaronder de ral-kleuren de voornaamste zijn. Deze zijn van toepassing voor uw buitenschrijnwerk. Dit procedé verloopt volgens de richtlijnen van het Qualicoat label.

Door middel van een elektrostatisch pistool worden poeders opgeladen en verspoten op het aluminiumoppervlak. De poederdeeltjes zijn geladen waardoor men in praktijk het poeder ziet openspreiden en zelfs aan de achterzijden van de aluminiumstructuur ziet rondtrekken. De lading blijft op het poederdeeltje en wordt naar het aluminium toegetrokken. Aan het oppervlak van het aluminium is er een positieve kant ontstaan die de negatieve deeltjes aan het poeder 'vasthoudt'. De negatieve elektronen in de lucht vloeien via de aarding weg. Vervolgens wordt het metalen object in een oven gebracht om het poeder te laten smelten en de nodige eigenschappen te laten bekomen. Het aluminium dient opgewarmd te worden tot 180° - 200° afhankelijk van het type poeder. Eenmaal zijn bakcyclus afgelopen is heeft de laag alle benodigde eigenschappen. Na afkoeling is het materiaal klaar.

Coatex of structuurlak
Coatex, de structuurlak van Reynaers Aluminium, oogt bijzonder mooi en is krasvaster dan traditionele lak. Officiële proeven tonen aan dat Coatex tot 65 % krasvaster is dan gewone poedercoat.

Bovendien vragen ramen en deuren die met Coatex gelakt worden minder onderhoud. Het verschil ligt in het feit dat de structuurlak een kleine korrel bevat die niet smelt tijdens het bakken, waardoor men een licht korrelig effect krijgt. Deze korrel bevat ook teflon, wat waterafstotend is. De regen droogt dus niet meer op het aluminiumprofiel op, waardoor dat minder snel vuil wordt. Nadeel is dat lichte kleuren door de korrelstructuur sneller “vuile vingers” zichtbaar maken .

Coatex is geschikt voor alle aluminiumprofielen. Het aanbod is momenteel wel beperkt tot een 70 tal kleuren.

Anodisatie
Bij anodisatie blijft de structuur van het oorspronkelijke oppervlak van het aluminium gelijk, zij het gladder en gekleurd. De meest voorkomende anodisatiekleur voor buitenschrijnwerk is natuurkleur.

Eerst worden de profielen ontvet, gereinigd en gedroogd. Daarna worden ze in een chemisch bad gedompeld. Deze kunstmatige oxidatie opent de poriën van de profielen. Vervolgens worden de profielen in een bad van metaaloxide gekleurd. Tot slot worden de poriën in een speciaal stoombad weer gesloten.

De gemiddelde laagdikte bedraagt 20 micron.

Deze oplossing wordt minder en minder toegepast wegens zijn krasgevoeligheid.

Profielen voor schrijnwerk worden soms ook gepréanodiseerd of geanodiseerd met grotere laagdikte (bvb 25 micron). Dit vindt zijn toepassing in agressieve omgevingen zoals bvb de zone zeedijk, chloorhoudende zones zoals zwembaden, poolhouses e.d. Het anodisatieprocedé verloopt volgens de richtlijnen van de Europese Qualanod-norm.